Olden

3 juli 2026 - Olden, Noorwegen

Vandaag dagje op vaste grond. En we beginnen meteen vroeg. We hebben om half 9 de excursie met panoramische uitzichten.

Hoe we dat gaan doen weten we niet. Het is nogal bewolkt, wel droog en mistig. De tourleider begint al meteen met grapjes. En legt ook uit dat de wegen heel smal zijn langs het fjord.  En dat blijkt wel als er 2 bussen langs elkaar moeten. Heeeeel langzaam.

De eerste stop ziet er veelbelovend uit. Wel mistig maar waanzinnig uitzicht. Ik weet ook niet of de foto's mooier zouden zijn met de zon. Wel anders.

Op naar de volgende stop. Weer prachtig uitzicht over het fjord. Hiervoor moet een stukje naar beneden worden gelopen. En oppassen dat je niet uitglijdt. Dus die foto's laat ik aan mijn gezin over. Ook gezien de hoeveelheid mensen op dat kleine stukje aarde.

Dan naar de laatste stop: koffie en gebak. Er zijn natuurlijk altijd mensen die vinden dat ze alles moeten hebben. Dus wij nemen gewoon per persoon 1 stukje cake. Het begint een beetje te miezeren maar het is niet veel en niet koud.

Voor we de boot opgaan eerst nog een magneet gekocht in de souveniershop. Daarna rustig de middag doorgebracht met luieren. Daar wordt je op den duur heel handig in haha.

'S avonds nog een show gezien en een spelletje gedaan in de wijnbar/pizzaria. Morgen in Stavanger, de laatste stop van onze reis voor we in Hamburg eraf mogen...

1. Marijke & Krijn:
    4 juli 2026
    zitten toch hele mooie fotos bij, kan heel goed samen gaan met regen en mist. Fijne voortzetting. Hier gelukkig aan het afkoelen!
  2. F van toor:
    4 juli 2026
    Toch wel mooie foto's hoor en lekker he twee bussen naast elkaar maar meestal gaat het goed. Nu dus ook. En lekker glibberen naar beneden. Goed en weer koffie lekker hoor. En logisch er zijn altijd mensen die meer willen dan de ander. Ja het luieren moet je hier weer afleren maar je weet nu wat het is. Is vreselijk want ik doe dat dagelijks maar ja.
    Ga jullie lekker voor bereiden voor de tijd dat je weer naar huis moet. Rustig aan nog en kijk uit veel liefs van mij xx