De laatste ronde
31 augustus 2024 - Praag, Tsjechië
Ja het zit er bijna weer op. Vandaag weer vroeg op pad. Het is gelukkig niet zo warm geworden als de afgelopen dagen dus dat is gunstig.
Eerst na het ontbijt naar het stadhuis. Klinkt leuk haha. Maar we hadden nog een rondleiding tegoed. En die vandaag ingelost. Om 10 uur begonnen we met een hele gezellige reisleidster. Hoe het stadhuis is opgebouwd, hoe en waar er recht werd gesproken. Dat men iedereen die men verdachtte mocht martelen, maar niet doden. Of, makkelijker, niet martelen maar uit het raam gooien en hopen dat ie niet meer opstond. Gezellige verhalen dus.
Na het bovendeel ook de kerkers in. Niet te geloven dat ie een paar honderd jaar geleden als straatniveau werden aangeduid. Ook daar de leukste verhalen. Als je geld had kon je anderen in jouw plaats de kerkers insturen en je straf ondergaan. Dat er zelfs mensen waren die hun kinderen daarvoor gebruikten......
Na deze rondleiding weer de zon in. Het wordt toch alweer snel warmer. Veel hebben we al gezien. Maar we kunnen nog naar een technisch museum. Altijd leuk. Er stond alleen niet bij dat de weg er naar toe een stijgingspercentage heeft van 7 a 10%. Das meer dan mijn bank me geeft. En mijn benen zijn daar niet voor gemaakt. Maar je moet er wat voor over hebben.
In het museum weer heel interessante dingen gezien. Oude auto's, houten vliegtuigen, motorfietsen. Maar ook alles over de mijnbouw en ijzerwinning. Verder was het veel te druk in de stad. Maar ja, zaterdag...
Eenmaal terug in het hotel de koffer ingepakt. Yeah, alles gaat er weer in. Ook nog even koffie gedronken beneden in de lobby. Kost wat maar was erg lekkere koffie. Morgen voor 12 uur uitcnecken en dan nog even in de stad in voor de laatste inkopen. Om 6 uur gaat de trein weer richting Nederland en dan zit het er weer op.
Wim Karel:31 augustus 2024Het waren weer heel erg leuk reisverslagen met veel plezier gelezen morgen goede reis terug en gauw weer tot ziens gr
Marijke & Krijn:31 augustus 2024Goede reis terug, leuk om mee te genieten. Lekkere actieve dagen geweest.
F van toor:31 augustus 2024Leuk om alles weer te hebben meegemaakt, was een geweldige ervaring. Geniet van de dag die jullie nog hebben en een fijne goede reis terug 🥰❤️